Lijstjes wijsheden #1

Voor de vakantie kan ik me al verheugen op -uiteraard- de vakantie zelf. Maar misschien nog wel meer op het bezoek aan de boekhandel net voor vertrek. Gedurende het jaar neemt de waslijst met nog-te-lezen-boeken alsmaar toe. Recensies die je leest, tips die je krijgt en boeken die je “roepen” als je in de boekhandel voor het schap staat: allemaal komen ze op mijn wensenlijstje terecht.

Dit jaar was o.a. John Kotter mee. Zijn  boek ‘ Leiderschap bij verandering’ is een klassieker onder de managementliteratuur.  Ondanks dat hij van mening is dat lijstjes/diagrammen de werkelijkheid eenvoudiger voorstellen dan zij is, is ook zijn boek opgebouwd rondom een opsomming. In zijn boek beschrijft hij het ‘achtfasenproces voor ingrijpende verandering’.

Deze fasen zijn:

  1. Urgentiebesef vestigen
  2. De leidende coalitie vormen
  3. Een visie en strategie ontwikkelen
  4. De veranderingsvisie communiceren
  5. Door ‘empowerment’ een breed draagvlak voor actie creëren
  6. Kortetermijn successen genereren
  7. Verbeteringen consolideren en meer verandering tot stand brengen
  8. Nieuwe benaderingen in de organisatiecultuur verankeren

-

Succesvolle veranderingen in organisaties doorlopen volgens Kotter alle acht fasen. De eerste vier fasen dragen ertoe bij dat de gevestigde orde in beweging komt. In de fasen vijf tot en met zeven worden vervolgens veel nieuwe methoden en werkwijze geïntroduceerd. De laatste fase heeft tot doel de veranderingen in de organisatiecultuur te verankeren.

» Dit bericht is geplaatst in Veranderkunde en getagged met . Bookmark de permalink.