AU! – Fotoacademie #4

De Fotoacademie biedt de vakopleiding aan voor mensen die professioneel fotograaf willen worden. Wat ze er niet bij vertellen, is dat je er een gratis coachingstraject bij krijgt. In de ontwikkeling tot vakfotograaf is grenzen verleggen namelijk een terugkerend leerdoel.

Constant word je met je eigen grenzen en die van anderen geconfronteerd. Voor een goed eindresultaat moeten technische obstakels (wat kun je wel, wat lukt nog niet) en persoonlijke barrières worden overwonnen.

Zo moesten we afgelopen semester op een locatie waar we ons minder prettig voelden, een sociale reportage maken. Kortom, letterlijk uit je comfort zone en daar mensen aanspreken met de vraag of je ze mag fotograferen. Mijn keuze was gevallen op het Amsterdamse Mercatorplein. Na een flinke portie assertiviteit, vele afwijzingen en enkele momenten van kwetsbaarheid lag er een serie waar ik tevreden mee was.

Nu zijn we een semester verder en ligt de lat weer een stukje hoger. De komende periode moet ik een bekende Nederlander gaan portretteren. Blij als je bent met een toezegging en een half uur in een volle agenda, kun je op pad. Maar, niet met je eigen camera. De BN-er wordt analoog (ouderwets rolletje) gefotografeerd met een camera van school. Tja, anders zou het veeeeel te makkelijk zijn.

Welke BN-er ik ga portretteren? Dat lees en zie je volgende keer!

» Dit bericht is geplaatst in Fotoacademie en getagged met . Bookmark de permalink.